Assalamualaikum..

My second day in new environment. I still feel the same kind of feeling when I first time entered to the previous company. Feeling scared, insecure, unsure, and not knowing what to do. The different is only, last time I had no choice. I was only 3-months contractual renewal  IT staff at that time, and it will be terminated soon. Now, I had a stable job with stable position, and I choose to walk out from that comfort zone.

Believe me, it wasn’t easy!!

Sebenarnya macam nak cerita semuanya. Cerita macam mana susahnya nak buat keputusan. Nak cerita yang sebenarnya dah pun hantar withdrawal letter. Nak cerita yang sebenarnya saya tak ready pun lagi! (T_T).

Tapi asyik tak jumpa kata-kata yang sesuai je. Saya memang macam ni. Hati macam melonjak-lonjak nak tulis blog. Tapi tulis apanya, dah 2 jam asyik rewrite perenggang ke tiga tu. Men-sampah!!

Jadi mari simpan tenaga dari mengarang ayat. Tak payah lah tulis dalam bahasa inggeris semua. Hari ini idea taknak datang. Dia tak nak keluar rumah dan bermain dengan kita. Kita jemput lain kali sajalah. Mungkin dia perlu kan air teh dan kuih-muih sebagai juadah. Eh. Tiba-tiba masuk bab makanan??!

Speaking of which, sudah dua hari jugak saya asyik makan nasi lemak. Oh nasi itu memang sangat berlemak dan sangat ter-sedap!! (T__T) Walaupun cafe di tempat baru ni taklah sebesar mana, makanan pun takdelah banyak sangat, tapi makan sambil dihidangkan dengan pemandangan dari tingkat 12 itu memang sangat priceless!! (T__T) Sampai saya yang tak minum kopi ni pun, boleh pergi ambil secawan. Tapi habislah diet saya. Hari-hari makan nasi lemak! Ini barulah betul nasi lemak kopi O.😛

Oleh sebab rasa bersalah, terus pergi skip lunch. Healthy kah gaya hidup ini? Memang tak lah!! Tapi I can’t think of any solution. Nak pergi berjogging? SJ ini lubuk jem, mimpilah kalau nak sampai awal rumah. Ditambah dengan hujan, semalam 2 jam baru sampai umah. Dah naik pening pikir jalan paling tak jem kat KL ni. HAHAHA.. Itu memang kelakar. Ada ke jalan yang tak jem kat KL ni?? Nak-nak time balik kerja.

I still don’t know which project I will be assigned to. Nervous ni! Every hour dok refresh email tunggu notes dari bos. The boss already brief me something, and it is something not nice, and quite challenging. Huhuhu.. mampu ke saya? Saya bukannya kuat sangat. I’m very emotional. Or should I use my weaknesses as my strength? Send the positive vibes? Easy said than done, but still it’s not impossible, kan?

Okaylah. Seharian habis masa buat benda lain. Sudah tiba masa pergi study. Walaupun tak sure, boleh je pergi study dulu projek yang ada kan. Kalau dah kene hantar, dah tahu dah nak buat apa.

Ya Allah, please give me strength and guide me to the right path.

you-can-do-it

credit to SpreadSalam

Regards,

~Ha~