Assalamualaikum..

WordPress lately ni macam pelik-pelik kan? Bila saya nak buat post baru.. instead of keluar macam ni..

ScreenHunter_01 Sep. 03 10.56tapi kadang-kadang dia keluar macam ni pulak..

ScreenHunter_02 Sep. 03 10.57Hish.. I don’t like this interface. Ade a few function tak work properly. Men-sampah betul!

Nampak tak saya sedang men-tulis dengan saya leisure-nya. Eh. Sesuai ke perkataan leisure? Rileks sampai macam nampak tengah ber-sembang-sembang kan. Rileks brother rileks! HAHAH. Okay, this is too much. Kau nak men-tulis entri ke kau sedang chatting ni??πŸ˜›

Okay, saya tengah cari mood ni. Sejak last Friday saya di Temerloh ni, punya la banyak masa ada, saya tak tulis satu habuk entri pun. So memang men-tipu sangat alasan takde masa lapang tu. Sebenarnya, kalau ada masa lapang pun, tapi kalau mood takda, tetap tiada jualah entrinya. Huhu. Maafkan saya. Saya memang macam ni.

Mari update tentang diri sendiri.

Berhenti Kerja

Saya dah tender resign last week. Setelah beberapa tahun berusaha mencari kerja lain, bila saya effortlessly cari sebab tiba-tiba sibuk kerja lepas tu kena outstationΒ  banyak pulak, barulah panggilan itu datang. Panggilan tu datang satu saja, tapi sekali sekali datang, BANG! Terus dapat. Ini nama dia rezeki terpijak! Hehehe..πŸ˜€

Alhamdulillah!

muslimah peace

To be honest, saya agak cuak juga. To start, ia hanyalah sebuah kontrak. Selama setahun sahaja. Oh my oh my! Tiada security di situ. Dan perkara-perkara cuak yang lain adalah perkara-perkara biasa saja bila nak mula kerja baru.

Ralat sikit sebab saya tak istikarah pun. Tapi saya takda lah terima secara men-khinzir buta saja. Heh! I did some calculation. Seperti, I need to try other business field as well, sebab to widen my knowledge and to polish my skill. Then I need to test new work environment. Kadang-kadang, bila kita dah terlalu lama kat sesuatu tempat tu, you tend to be blind. Selalu feeling betul, dan selalu rasa arrogance, sampai you won’t improve yourself anymore. I have to put down myself a bit supaya saya boleh pergi mem-betulkan diri. Dengan mencuba tempat baru. Sebab? Sebab bila kau berada di tempat baru, kau akan rasa insecure dan literally akan melihat ke semua penjuru dan arah untuk berjaga-jaga. If you know what I mean.πŸ˜‰

aqmEjn7_700b_v1

Okaylah.. kenapa tah saya pergi men-reason di sini. Padahal, deep down in my heart, sebab utama saya adalah dah boring dengan company sekarang. HAHAH.πŸ˜€

tumblr_mwiyowoNXy1qztgoio1_250

Saya belum bagi tahu rakan-rakan sekerja. Ntah bila nak bagi tahu tah. Seperti tiada mood saja nak bagi tahu. Seperti, kalau saya berhenti pun, tiada impact saja kepada mereka sebenarnya. Sebab lately ni memang tak rapat pun dengan teammate. So terus rasa.. why bother to tell?πŸ˜›

Follower? Bayang-bayang?

Kau pernah tak mengalami seorang kawan yang suka tengok dan buat apa yang kau buat. HAHAHA. Feeling macam orang berpengaruh pulak.

Saya ada seorang kawan ni. Saya admit, saya memang banyak mempengaruhi kehidupan dia sejak kitorang berkawan hampir 5 tahun. Obviously, tentulah saya bawa pengaruh dan ajaran yang tak atau kurang baik, kannn? HAHAHA.πŸ˜€

friend

Create account FB, new function FB, makan sweet patato, makan tako, antara beberapa perkara merepek yang saya dah ajar kat perempuan tu. Ada juga yang saya dah tak ingat, tapi kita abaikan jelah.

Saya pun actually kagum juga dengan dia ni for a few things. Obviously, tentulah sebab benda baik or sikap baik yang dia ni ada. To put in a simple way, mungkin kitorang ni sebenarnya influence each other kot.

Anyway, lama-kelamaan dah menjadi habit pula bila makcik ni dok follow saya. Mula-mula dia mengamalkan konsep, FB mu Fb ku jua. Pantang saya browse FB, nanti ade lah kepala kat sebelah terjengok tengok sama. Dah macam ju-on dah. HAHAHA..πŸ˜€

DSC_0005

Masalahnya sekarang, dah ketahap, laptop mu laptop ku jua. Ni ape kes? Huhu..πŸ˜€ Nak marah tak sampai hati. Satu, makcik ni memang blur skit. Second, memang pun salah saya pergi biar dia buat macam tu dari dulu. Third, sebab saya pun dah nak berhenti, so let it go lah!

Cuma, kau kalau dah sampai saya tengok drama korea pun nak tiru, haih! Neh.. kalau dia nak tiru pun saya tak kesah lagi. Ni nak juga menumpang tengok dekat laptop daku.. (T_T)Β  Apekah makcik ni. Best sangat ke skrin laptop ku. Kau bukan takde copy drama tu. Apsal kau nak tengok gak kat laptop aku.

To the extend, makcik tu dah berkenan tengok satu movie tu, sampai pergi amik sendiri dalam laptop aku. Okay, dia memang ada tanya pastu saya pulak buat muka malas nak layan. And dia inform la cakap nak cari and amik sendiri, pastu saya blah je dari situ. HAHAH. So may be tu sort of mutual understanding, saya benarkan kot.

Haihla.. pening saya dengan kawan saya ini. Geram pun ada juga. Because of you crossing the line a bit, saya pun dah membuat statement yang harap-harapnya takde lah dia terasa sangat. Like, “mai dah budak menyibuk ni”, “Iskh.. g la tengok cerita ko yang berlambak tak tengok tu..” etc. Tu belum lagi tindakan yang menjurus kepada saje je pausekan cerita tu dan pergi mem-browse benda lain. Huhu..haruhi1165978176675

Okaylah, nothing big pun. Tapi sajelah nak cerita pasal follower/bayang-bayang saya ni. I hope dia jangan follow saya pun. Saya ni tak elok dijadikan ikutan. Saya pun tak larat nak tanggung dosa kesan dari ikutan saya. Huhuh.

anime-muslim-girl-2973378716Temerloh

Ini adalah kali pertama saya outstation Temerloh dan ‘kaki patah’. Heh! Sebab saya tak bawak kereta. Maka terpaksa menumpang orang. Maka tak boleh bergerak sesuka hati.

Nasiblah Temerloh ni dah makin maju. Hotel pun duduk hotel yang baru. Belakang hotel ade mall. Jadi, kebergantungan nak keluar tu kuranglah sikit.

Sejak outstation di sini, ada banyak benda yang boleh ceritakan pasal tempat ni, especially tempat makan. Walaupun ni mungkin akan jadi outstation yang terakhir kat sini, don’t know why saya still tak tulis apa-apa padal Temerloh. I mean, come on, banyak kot saya boleh suggest tempat makan kat kawan-kawan saya. Tapi gambar lah pulak tak ambil. Tinggal 2 hari je lagi nak balik. Sempat ke tak ni? I’ll try.. dengan ruang masa yang semakin suntuk ni. Kita tengok macam mana.

Until then..

Regards,

~Ha~