Tags

Assalamualaikum..

Awal malam tadi, aku memang gembira betul. Tapi bila dah buka internet ni, terus jadi kurang gembira. Hampir-hampir je tak jadi nak tulis entri.

Tapi aku rasa aku kene tulis juga. Atas rasa tanggungjawab. Oleh sebab tak gembira, maafkan aku sebab ganti nama diri telah agak kasar sedikit. Anggap lah aku sedang bermonolog. Aku nak cerita semua, cerita gembira dan cerita tak gembira. Tapi aku akan mulakan dengan cerita tak gembira.

Aku baru tengok video dan baca blog entri pasal berkabung tu berdosa. Okay fine. Masalahnya, aku dah buat pun Jumaat lepas. Walaupun, aku bukanlah niat berkabung, tapi aku pun ikutlah macam apa yang disaran. Korang boleh tengok blog entri sebelum ni. Nasib baik aku tak gantung bendera separuh tiang je lagi.

Walaupun aku tahu, “setiap sesuatu perbuatan tu bermula dengan niat” tapi aku juga tau yang “niat tidak menghalalkan cara”. Seriously aku jadi konpius. Ade cakap boleh, ade cakap tak boleh, ade cakap harus. Aku harap aku dan kawan-kawan dan semua umat Islam yang innocent kat Malaysia ni, tak berdosa dalam hal ni. Semoga Allah mengampunkan dosa kitorang kalaulah kitorang berdosa. We all seriously confuse. Kalau tak boleh, don’t announce it cakap boleh pulak. Kitorang ni bukan ahli agama. Pastu nanti orang-orang yang cakap tak boleh ni tuduh pulak kitorang ni tuduh ahli agama kolot. Like seriously?? Takkan kitorang nak tuduh ahli agama macam tu? Kitorang takde niat pun.

Okaylah.. enough with this conflict. Benda dah pun jadi. Hopefully, they don’t make it yearly pulak.

Anyway, terus mati mood nak bercerita benda gembira. Okay switch on, switch on. Hehehe..

Tadi dinner, saya dinner dengan Ninie. (Nampak tak tengah cuba switch on mood HAHAHA.. :D). Sebab dah lama tak jumpa, I’m totally happy. Nama je dok berjiran, tapi saya ni sibuk mengalahkan PM. Oleh sebab happy bersembang-sembang, campur pulak dah lama tak minum white coffee, saya minum sampai 2 gelas. Terima kasih atas ketidak-sedaran ku.. terus caffeine over dose, sekarang dah almost 2am saya masih tak mampu tidur lagi. HAHAHA..😀 Tengah minum air kosong banyak-banyak ni. Awal-awal tadi lagi worst. Tangan dah menggigil-gigil dan rasa nervous lain macam. HAHAHA..😀

Sambil-sambil menunggu degupan jantung normal balik, saya tengok tingkap tak tepi katil ni. I’m totally in love dengan kedudukan katil bilik ni. Saya suka tengok langit. Jadi kadang-kadang sebelum tidur, atau bila bangun tidur, atau bila menung-menung, I’ll be able to see the sky.🙂 I’m feeling blessed by this little thing. Ya Allah, berilah rasa syukur ini sendiri ada dalam diriku. Amin..

Kelihatan sedikit usang. Ye.. rumah ni memang usang skit pun..

Kelihatan sedikit usang. Ye.. rumah ni memang usang skit pun..

Okay.. my mood totally switch on balik.😉

Regards,

~Ha~