Okay.. sebenarnya saya sangat malas nak update. Tapi kalau nak tunggu rajin, tentu masa tu dah banyak benda nak kena update. Jadi, saya buat sajalah quick update. Kita tengok gambar. Itu lebih best.

25 January 2013 (Friday)

Bertolak ke Singapura pukul 7.30 malam, dengan Jetstar.

*Jetstar pun naik kat LCCT. Baru berangan-angan naik naik flight kt KLIA. Blerrgghh…*

*eh silap.. bukan naik jetstar.. naik Tiger Airways la!! Thanks Mari Chan tolong betulkan.. Heh!

PaperArtist_2013-02-03_01-47-31

20130125_194214 (1)

20130125_204036

Ade org excited gila tgk charles n keith ni.. padahal aku siap heran, who the hell is charles & keith??

This usually happened pd hari pertama sampai! Bergelimpangan barang dalam kerusi train. Nasib baik takde pencuri.20130125_211810_1

26 January 2013 (Saturday)

Berbekalkan plan aktiviti yang sangat last minute, kitorang menyelusuri jalan-jalan di Singapura. Antara tempat yang kitorang pergi:

  • Marina Bay Sands
  • Art Science Museum
  • Garden By The Bay
  • Merlion Park
  • Raffles Place
  • Arab Street
  • Perkampungan Glam
  • Little India
  • China Town

Okay, mungkin ada beberapa yang tak disebutkan kat sini, sebab kitorang lalu je. Tapi tak kisah la. Tu pun dah macam ada rasa nak patah kaki dah berjalan.

We stay somewhere around Pasar Geylang, and you can found a lot malay food here..

2013-02-03 02.20.15

Nampak promo Art Science Museum kat Marina Sand Bay.

nampak promo for museum

20130126_103831_120130126_114433_5_2

try to put Art Science Museum, Marina Sand Bay & Merlion Park in one picture

try to put Art Science Museum, Marina Sand Bay & Merlion Park in one picture

Singapore is no different with Malaysia, so saya tak tahu kenapa saya boleh terfikir nak pergi berjalan-jalan di tengah panas terik di Singapore sedangkan saya tak buat pun macam tu kat KL.. huhuh.. Jadi..

Singapore no diff with Malaysia, so saya tak tahu kenapa saya boleh terfikir nak pergi berjalan-jalan di tengah panas terik di Singapore sedangkan saya tak buat pun macam tu kat KL.. huhuh..

Coffee Bean, The Life Saver..

Lepas minum kat coffee bean, kitorang berjalan lagi. Pastu tiba-tiba..

Kereta TMJ.. sungguh excited mengambil gambar

Terjumpa kereta TMJ.. sungguh excited mengambil gambar! Padahal bukan nampak orangnya pun.. (Raffles Place)

20130126_185946

India Town and China town.. ni aktiviti waktu malam..

India Town and China town.. ni aktiviti waktu malam..

*Rasa macam nak stop kat sini, tapi jangan Ha, kena kuat semangat habiskan!

27 January 2013 (Sunday)

Ini adalah hari untuk dihabiskan di Singapore Universal Studio (USS). Haruslah sediakan satu hari penuh, dah bayar mahal-mahal kan. Tiket beli online Singapore Dollar – $79. Seawal pagi dah bertolak ke Sentosa Island.

Sebenarnya, ada beberapa tempat kami pergi pada hari ni.

  • Universal Studio Singapore
  • Marina Bay Sands
  • Garden By The Bay
20130127_095253_edit

The Entrance

20130127_101332

Madagascar Team Park

Far Far Away Kingdom

Far Far Away Kingdom

Water show..

Water show..

Roller coster

Roller coaster

4D games.. I don't really remember the games name..

4D games.. I don’t really remember the games name..

Overall, I love all the games and park, except the crazy roller coaster, which I didn’t even try them. Nope, enough with a few roller coaster and high place ride I tried before. You know I have a issue with high. Yang lain tu pun saya dah rasa seram sejuk satu badan.

Kalau nak saya ranking kan, the best goes to 4D Transformer Ride. Malas nak cerita, pergi cuba sendiri.😉 Then may be The Mummy, tapi kalau siapa pernah pergi Dream World di Gold Coast, ini tak ada beza dengan Scooby Doo games. Eh, ade lagi ke game tu?

Anyway.. dari pukul 10 pagi sampai 9 malam, barulah kitorang keluar dari Sentosa Island. Heh, bayar mahal kena la fully utilized masa kat sana, kan?

Lepas tu kitorang re-visit Garden By The Bay, sebab hari tu pergi waktu siang, macam kurang cantik. Lama jugak kitorang lepak-lepak kat situ.

Garden By The Bay

Garden By The Bay

Yang ni gambar Mari Chan yang ambil. Of course la lagi lawa. Heh.

bersebelahan dengan Marina Sand Bay

bersebelahan dengan Marina Sand Bay

nampak bulan penuh..

nampak bulan penuh..

28 January 2013 (Monday)

Hari terakhir, tapi flight kitorang waktu malam. Jadi masih ada masa nak berjalan.

  • Orchard Road
  • Mustafa  Centre
  • Lucky Plaza

Sebenarnya, kitorang pun tak pasti kat mana kitorang dah merayap. Ntah ke mana-mana. Bukan takat sepanjang Orchard Road tu, tak tahu keluar masuk macam-macam bangunan. Tapi semuanya setakat window shopping. Takde idea nak shopping apa pun sebenarnya. Asyik teringat nak beli souvenir je. Lain-lain tak fikir pun. So kitorang more to enjoy the sight seeing.

pic 1

pic 1

pic 2

pic 2

pic 3

pic 3

pic 4.. minum coffee dulu.. ;)

pic 4 – minum coffee dulu..😉

pic 5

pic 5

Cukup lah tu.. sight seeing je pun. Lepas tu kitorang balik hotel, ambil beg dan terus pegi airpory. Bergelandangan la kitorang di airport berjam-jam. Tapi airport Changi memang userfriendly. Eh, sesuai ke term ni. Wifi free dan laju, banyak food stall, shopping place, cantik, kadang-kadang rasa macam kat shopping complex je.

Changi #1

Changi #1

Changi #2

Changi #2

Changi #3

Changi #3

Changi #4

Changi #4

Changi #5

Changi #5

Changi #6

Changi #6

Changi #7

Changi #7

Enough about Changi Airport. Lebih-lebih betul saya promote. Hehe.😀 Malam tu flight delay, so pukul 10 lebih baru kami depart.

Trip ni betul-betul buat saya gembira sebab saya dah lama tak travel. Hampir 7 bulan. Buka 2013 barulah saya travel balik. Tahun ni saya nak well plan. Tak mahu jadi macam 2012. Book book book sampai tengok dari January sampai May, tiap-tiap bulan saya berjalan. Langsung miskin hina berhutang keliling pinggang. Sebab tu lepas bulan May saya dah tak travel, tapi tulah terus rasa lama sangat dah tak travel.

Tahun 2013 ni so far macam dah nice. January – Singapore. Nantikan next entri saya pulak!

Regards,

~Ha~