Saya tukar themes!!

*Sebelum tu saya pesan, sila abaikan penggunaan bahasa yang bercampur aduk dan ntah hapa-hapa. Saya rasa nak tulis random saja sekarang ni!

The thing I hate.. eh sangat strong word! Okay saya tukar.. the thing I dislike about wordpress adalah themes dia yang sangat limited dan kurang menarik. I mean.. kadang-kadang saya tengok themes yang kena bayar tu pun macam tak best je. Apakah?? Siapa nak beli kalau tak best kan? HAHA. ~Kalau kau rasa tak best tak semestinya semua orang pun rasa tak best Ha! ppfffttt…

Tapi itulah.. saya pun dah bosan dengan themes lama tu. Paling saya bosan adalah tengok tulisan dia yang gabak-gabak tu.

Eh, gabak? Gabak = kedabak = besar!

Yang ni pun quite plain and simple jugak. Skit lebih kurang je dari yang dulu. Cume font size makin kecik. Dan gambar pun dah tak ada.

Anyway.. nak cerita skit that I’m happy I have my new note book tu. Note book yang saya buat conteng-conteng perbelanjaan, tapi sekarang ni macam dah jadi multitasking dah, sampai ke wrote apa nak beli, nak buat semua pun kat situ. Tau sebab apa saya happy sangat dengan note book tu?

Pertama, sebab barulah saya tau rupanya saya kaki belanja. Memula nampak macam sungguh innocent, belanja kengkadang tak sampai RM 10 sehari.  I think masa tu saya subconsciously monitoring & control diri saya. Tapi masuk hari ke-4, haaa… amik kau!! Barulah ku tahu rupanya diriku ini tak berjimat cermat sangat pun.

Eh, not that I’m happy yang saya ni boros tau. Cuma the purpose of this book is to monitor my expenses. Now I now who I am, so I can prepare thing to control myself la pulak!

Kedua, saya suka sebab buku tu jadi reminder saya untuk saya buat kerja, or beli barang. By writing list randomly about this and that, tadaa.. I already have a list to do.

Tapi benda yang saya tak suka adalah, I just realize that saya ini ya amat amat amat lah pelupa orangnya. (T_T) Lupa yang macam tak boleh blah. Boleh tak saya langsung tak ingat berapa duit saya bayar beli barang.. padahal baru je berlaku beberapa minit sebelum tu. Iskh iskh iskh..

IMG_20130329_195241

Okay lah, until then..

Regards,

~Ha~