Ya.. saya sendiri pun sampai tak dapat recall tarikh pergi. Ia sudah terlalu lama dalam camera saya. Dulu beli camera ingat nak tangkap gambar banyak-banyak setiap masa di mana saja. Tapi tengoklah. Lagi macam tak ada camera adalah gayanya. Semua gambar yang diambil macam jadi tukun saja

PD adalah projek groupon saya dengan officemate. Ya.. sejak awal tahun ni, masing-masing dilanda demam groupon. Sekejap-sekajp groupon, sekejap-sekejap groupon. Sampai saya pun cuma sempat sign up saja. Tak pernah sempat nak beli sendiri. Mana taknya, budak-budak ni up-to-date sangat. Jadi bila mereka tanya nak join beli dengan mereka tak, saya terus je setuju. Maka membelilah dengan account diorg.

Anyway, promotion hotel price di PD. Kami pula teringin nak hang out sama. Okeylah harganya, se-okey keadaan bilik hotelnya. Apa nak buat, barang murah tak boleh demand lebih2.

Kami namakan trip ni, Trip Jalan-jalan Cari Makan. Sebab sepanjang masa asyik google recommended tempat makan saja.

Mula-mula makan cendol dan rojak..

Gendang gendut tali kecapi.. kenyang perut suka hati.. kita jalan-jalan tepi pantai pulak..

Lepas jalan-jalan, kita cari makanan traditional pulak..

Bila malam, tiba-tiba ada fireworks pulak hotel tu.. mungkin pasal ade event kt bawah tu..

tangan amatur.. mengigil!!

Lepas tengok bunga api.. kitorang pergi makan ikan bakar!

Sibuk memilih ikan..

The Next Morning…

Menikmati udara pagi di tepi pantai..

Bila jalan-jalan baru tau sini ada Turtle Hatchery..

Wrong timing.. turun-turun pagi tu, umangai.. ramainya manusia kat hotel nih!

Oleh sebab free breakfast only for 2, kami breakfast di luar..

Last.. lunch di kedai ayam panggang yang ala-ala koboi..

Sekian.

Regards,

~Ha~