Kerja

Kalau sebut The Mines, anda pasti fikir pasal leisure, having fun dan habis duit, mungkin. Tapi kali ni, saya kat sini langsung tak leisure dan seronok-seronok. Habis duit mungkin, tapi bukan duit saya lah. Duit company! Sebab saya datang kali ni untuk bekerja.

Nature keja saya lebih kurang macam ni lah. Nama pun project base. Eh. Tak tak. Saya bukan dapat projek dekat The Mines. Kalau dapat projek hospital The Mines ni, habislah! Saya pun sanggup turun jawatan jadi support je. Hahaha..πŸ˜€

Anyway, sebenarnya ade Demo. Sampai 3 hari demo-nya. So saya kena bergelandangan kat sini 4 hari 3 malam. Dan pun memang kagum la dengan ke-dasyat-an demo ni. Demo je.. bukan dapat projek pun lagi. Tah brape juta la duit habis. Kitorang pulak kena present sampai lewat malam. Semalam last present habis dekat pukul 12 malam. Hari dan esok tak tahu lah.

Anyway, kita biarkan lah company fikir pasal tu. Untung tak untung, biar orang sale dan project manager fikir. Kalau ikutkan hati, saya tak nak projek ni. Hehehe..πŸ˜€ Tapi kita toksah lah ikutkan hati seorang kuli kan. Bukan kuli ni pun nak bayar gaji semua orang.πŸ˜‰

Ekspidisi CBL

CBL adalah short form kepada Chemerung-Berembun-Langsir. Aiks? Tak habis lagi? Heheh..πŸ˜€ Tak. Dah habis dah cerita. Tapi saja nak letak 2-3 keping gambar lagi. 2-3 keping ke? HEHEHE.. kita tengok la berapa banyak gambar yang saya larat upload.

Sebelum masuk hutan.. muka ada yg dah cuak-cuak..
Air terjun tertinggi di Asia Tenggara
Pilih, nak seberang pakai tali.. atau kita terjun saja!! Jaga-jaga Cik Salmah.. air tu dalam!
adegan biasa.. tersadai di tepi pokok..
buat2 sibuk..
hampir sampai puncak..
puncak Berembun..

lps turun puncak.. mula2.. jumpa sungai yg sgt cantik..

lagi tempat cantik.. masa ni dh tak dpt menahan perasaan.. rasa nak terjun..

trus terkeluar aksi pelik..πŸ˜‰

camp site paling cantik..
bleh nampak di kejauhann..

ni pun sungai yg cantik gak..

gambar terakhir secara beramai-ramai.. sblm last treking

eh. gambar mcm ni pun wajib ada..

Keputusan Kes Kemalangan

Ingat tak hari tu saya nak balik Ipoh tapi tak jadi sebab nak ambil report case accident saya tu. So last week saya pergi la Ipoh, bersama kereta yang baru keluar workshop. Tau apa jadi. Pakcik saya salah ambik report pulak. Saya nak keputusan kes. Yang pakcik saya pergi ambik report kes yang saya buat. Uh uh uh..

Jadilah perjalan saya ke Ipoh tu sekadar untuk lunch di rumah dia saja. Huhuhu.. Harap lepas ni dia tak silap lagi.

Siri Kegilaan Hujung Minggu

Ni saya pinjam tajuk album Mari Chan. Yeay.. ia memang suatu kerja gila. Gila yang benar-benar gila. HAHA. Sasar otak saya dan Mari Chan fikir macam mana kami terjebak dalam kegilaan ni. Tapi rasa dah tau sebab apa. Sebab suatu entiti baru ni. Uh uh uh..

Sepatutnya, saya dan Mari Chan plan nak panjat Bukit Gasing weekend lepas. Sepatutnya lah. Tapi satu lembaga cuba men-join-kan diri dalam aktiviti kami. Terus aktiviti berubah menjadi huru hara.

Tiba-tiba saja, aktiviti kami telah menjadi meneman beliau membeli belah di Corezone, dan lepas tu panjat Bukit Tabur pulak waku petang. Haihh.. memang kerja gila. Kalau setakat trans-hill tu takdalah gila sangat. Tapi kalau banyak sangat aktiviti nak buat, sampai tak sempat nak turun ke kaki bukit sebelum malam, dengan sebiji lampu suluh pun tak ada, itu memang kerja gila!!

peta

trek bkt gasing

watch tower

pelik itu normal..

lagi sesuatu yg normal..

Bukit tabur di waktu petang..

layan blues..

trek bkt tabur...

poster iklan..

Baiklah.. sampai sini dulu.

Daaaa…

Regards,

~Ha~