Tags

I hope this will be my last entry for Korea’s Trip. Letih woo nak mencari masa, nak recall balik kejadian 2 bulan lepas. Lagi lama saya drag masa buat entry ni, lagi lah letih jadinya. Actually, saya boleh je buat-buat lupa and drop the subject. HAHA.πŸ˜€ Tapi tulah.. hati pulak tak puas. And I know there must be some of you dying to know the rest of the story and to look the pictures of my friends. Alah admit it, ada antara kawan saya yang korang minat kan? HAHA.πŸ˜€

But the hell this gonna be the longest entry. Ntah berapa hari la saya akan buat entry ni. Blerrgghhh..

Day 4

Itaewon

Hari tu tak habis cerita sebenarnya. Balik dari Korean Folk Village, kitorang singgah Itaewon lagi, to have a dinner. Kali ni, we all took Mark’s advice (the guy yang cakap Pasha Kebab tak sedap tu), so we tried Mr. Kebab. And it was true, it had more meat, more spicy and more delicious than Pasha’s Kebab.

Then we went to mosque in the middle of town to pray, and bumped into a few friendly Malaysian’s student. There was one girl that I like the most. What was her name.. ermm.. aarrhh.. I can’t recall her name. I supposedly to add her in fb, but my lame excuse is.. saya tak tahu macam mana nak cari friends using email. Fb ni pun satu, dulu macam senang je cari guna email.. kenapa sekarang saya dah tak jumpa function tu?? Anyway, that girl memang sangat informative. Bagus dibuat tour guide. HEHE. Sayangnya, our schedule didn’t match. Padahal she was already willing to help us. Kalau tak memang best lah!

masjid di Itaewon

with Malaysian's student..

Malam tu jugak, we’re heading to Sokcho. Masa ni, satu interesting story happened.

Because it was already dark, and we cannot afford to find some sign board for ticket bus counter (malas pun sebenarnya jugak..), so bila sampai je kat station bus tu, kitorang terus meluru dekat 2 orang lelaki yang sedang smoking outside the station. And it happened to be, those guys to ‘somebody’ kat station tu, based on our judgement yang orang-orang kat situ tunduk-tunduk hormat dan tegur-tegur orang tu. Mungkin bos or manager kat situ kot. Because of those guys, we had been escorted to ticket counter, cut the queue, and bought an express bus ticket, which was more expensive than it should be. Not only that, we had been escorted to waiting area, dan siap tunjuk kat mana kitorang sepatutnya tempat naik bas. Komapsumnida!!

Sampai Sokcho betul-betul lewat. Lebih kurang pukul 1 pagi! Nasib baik the owner of guest house still waited for us. Mungkin sebab dah call awal-awal remind him that we’re gonna be late.

Day 5

Sokcho

Sokcho is somehow such the coolest place of all. Our guest house located at the seaside, but there are National Park and mountain nearby. The air is cool and fresh. If you have all the time, there are lake and many places you can visit. Unfortunately, we only had 2 days to spend there.

Memulakan hari dengan sarapan. Guest house ni ada sediakan breakfast bread, butter, jam, cereal, milk, coffee and tea. First time makan cereal with milk.. terus suka sampai kat Malaysia..

sambil tu.. ada yang warm up ambil gambar..

sebab guest house ni sangat cantik & homey.. memang rugi kalau tak ambil gambar..

kadang-kadang rasa macam dlm drama Coffee Prince..

Nama anjing ni Gulumi.. sangat besar! Saya memang takut gila, walaupun saya dpt rasa anjing ni mcm nak bermanja-manja dengan kitorang. Syuh syuh.. cari orang lain!

Seoraksan National Park

In the morning, we planned to visit Seoraksan National Park. All my friends became greedy when come into hiking thing. Greed in way they planned to conquer all the mountains. Yeah.. greed is a power motivation. Although what I saw is that they couldn’t even walk in the straight line, causing from too many walking and after went down from Bukhansan.

menara di Sokcho..

cuaca yang baik..

dan pemandangan yang cantik..

Enjoy the view from inside the bus

As for me, macam biasalah. HEHE. You know the the story kan. But this time, I won’t against them. It won’t work that way. Lagipun, everyone try to enjoy this trip. So, I decided to climb only one. I won’t go for all, even if they did. Memang lah cantik, terkenal and all. For one thing sebab saya tak larat dah. Sure hell I’ll gonna take long time to climb. For another reason, I hope I could visit other places as well. Banyakkkkkk sangat interesting places kat sana.

Kami di sambut dengan beruang. beruang lagi..

At last memang kitorang go for one je. And the view up there memang dasyat. Cantik dan mengerikan!! HAHA. Saya kan gayat. Of course those things sangat menakutkan. Thanks to all my friends, when come to help and give motivation, they are always the best! Sampai jugak la saya kat atas, walaupun hampir mengeluarkan air mata. Bukan sebab penat, tapi sebab curam sangat laluannya. HAHA.πŸ˜€

After looking back to our pictures, I have to admit that Sokcho might bring some weird energy to us (including the picture yang tak letak dalam ni. I’m so amaze by myself, macamana boleh jadi sangat hyper active and act like model wanabe?).Β Percaya tak, setiap tempat yang kitorang pose beria-ria tu, buat ramai orang teruja nak amik gambar kat tempat tu jugak. Siap queue tuh tunggu kitorang habis bergambar. KAH KAH KAH!!πŸ˜€

Went back from the park, kitorang balik guest house dulu for lunch and have a rest. ~tapi yang sebenarnya, saya dah tak boleh recall apa yang kitorang buat. Kitorang ada tidur ke? I only remember that I took a shower.. lepas tu memory already fade away. The thing I remember after that was we ate maggi. Uhh uhh..

Autumn in My Heart film location

Petang tu, we’re walking around the town to search for Autumn in My Heart (AIMH) film location. Tapi sayangnya hujan pulak. Bila jumpa tempat tu, it was already dark. Jadi lepas tengok lebih kurang, kitorang pun balik sebab nak cari kedai makan pulak.

Then again, mission failed sebab kitorang ingatkan kedai tu vegetarian food, rupanya bukan. So instead, kitorang beli instant rice (masuk je dalam microwave), then masak telur goreng dan tomyam. Kitorang memang rajin kan? Well nak makan sedap kat negara yang takde tanda halal ni, kena lah put some effort skit, betul tak? But kitorang nampak je ada orang Malaysia main belasah je makan semua benda. Aih.. yakin tu yakin jugak, tapi jangan yakin saja. Minyak yang dia guna, bahan yang dah tercampur tu semua, kena fikir dan ambil kira jugak.

~I think, kali ni macam terlebih bercerita pulak. Penat tak baca?πŸ˜€ Rasanya kita jangan lamsam semua cerita lah. It’s gonna be too long and tiresome to read.

Until next entry…

Regards,

~Kim Yu Ha~