Tags

*Saya terlupa yang ada satu lagi tempat kami pergi pada hari pertama, Namdaemun. Amik kau, hari pertama pergi sampai dua pasar. Sini pun ada banyak jugak kedai cenderamata, tapi kami tak beli apa pun. Takutlah, beli beli beli, pastu tak cukup duit nak meneruskan kehidupan di Korea yang 6 hari lagi tuh! Uh uh uh..

*Gambar pun takde, sebab semua dah penat dan wish akan datang tempat ni lagi!

Nami Island

Starting the day, kitorang pergi Nami Island. Tempat pengambaran winter sonata.

Awal pagi di station keretapi, seperti biasa menjadi pengangkutan utama..

kaunter tiket bot ke Nami Island..

Sebenarnya.. takdelah jauh mana pun, dalam 5 minit je naik boat ni. Menunggu lagi lama rasanya..

The thing is, saya takde la rasa best sangat because of a few thing.

First, Winter Sonata was done during winter, but we went there not even in autumn yet. Season tengah change, tak nampak banyak pemandangan menarik. Feel kureng..

daun baru nak merah-merah..

Second, ya amat ramailah manusia. Heck!! Nak cari satu pemandangan yang takda orang punya lah payah. But terpaksalah, takkan nak halau orang balik pulak! HAHAšŸ˜€

bersepah manusia..

Third, I can’t even remember Winter Sonata’s story line. HAHAšŸ˜€ So mane lah nak datang feel-nya. Sampai masa nak balik tu pun, Mar and I still figuring out why Winter Sonata become such a sad love story. Kat mana part sedihnya eh? Uhh.. sungguh dah lupa!!

The cast of Winter Sonata..

Despite all the matters, I enjoyed the journey. Sama ada wondering around, membuat aksi-aksi pelik semasa mengambil gambar atau mencari sudut-sudut menarik dan perkara-perkara yang menangkap di penglihatan.

Apa-apa hal.. kita makan dulu!!

one of the winter sonata set location.. I managed to have this picture with less people inside.. feuww!!

This was one of the action. You won’t believe how much ‘wierd action’ we did during taking pictures. Mar.. aku tunggu pictures dari camera ko!!

Season change: less yellow and red and more green mixing together in a picture..

Didn’t I say we’re wondering around..

One of thing that catch my eyes was kids. I love seeing kinder garden kids visit the place. Cikgu diorang akan susun mereka berbaris dan berpasangan lelaki dan perempuan. And they were always holding hands tak kira masa berdiri atau berjalan or even running. Like love birds. HAHA. Memang harus mood bercinta kah kalau datang sini??šŸ˜€

Cute kids.. tapi tak sempat nak amik gambar diorang holding hands. So just ask the teachers to have one group picture!

From Nami Island, kitorang balik rumah dulu, lunch, perform solat dan sempat tidur. Tidur?? Apakah?

Cheonggyecheon Stream

Malam, kitorang strolling along Cheonggyecheon Stream.

Tempat rekreasi, mandi, dating, lepas perasaan dan macam-macam. Kitorang once jumpa sorang pakcik tu dok bersajak ke ber-apa tah.. stress sgt kot! Uh uh uh..

My hp camera not working well, maklumlah, malam dan gelap. Jadi saya pun beraksi sebagai model jelah.

Uh? Inikah rupa gaya model? Memang fail!!

Okeh.. itu saja aktiviti pada hari ke-2.

Regards,
~Kim Yu Ha~