Tags

(seperti yang dijanjikan.. eh pernah berjanji ke?)

We took off from LCCT Sunday night. The feeling was a bit different from when I travel to Ausie last 2 years. I still remember that I was so excited and scarred as well to go to Ausie. Now, I’m kinda sleepy. HAHA. Maybe, already get to use travel by air plane.

mengisi form menggunakan pen picagari saya..

A lot of people in the plane!! And kids as well. So it was kinda havoc. Masuk-masuk je dah dengar budak menangis. Tu belum lagi dengar budak menangis mengigau tengah malam. Uh uh uh..

Incheon Airport

After departed at Incheon Airport, I already got problem with Kastam. While the others boleh je terus letak name of our guest house when submit the form, mine kena pulak letak full address. But after a few minutes telling that I didn’t have full address, the officer just let it go. Feuuwwhhh..

We spend more time at airport after that, having Air Asia’s food for breakfast and surfing the internet (they provide internet kiosk with 500 won per 5 minutes) looking for guest house’s phone no, maps and directions.

Happy Guest House

Off to Guest House, at first we were having a little bit problem understand their subway system, caused it has a lot of line. Arrived at Happy Guest House, again we were having problem finding the the house. Right location, right road, right junction, but missing the house?? And also problem to communicate with the people. Haiyohh.. last2 kitorang berpecah. Myself jaga semua beg besar yang berlambak tu kat tepi jalan, the other 3 merayau pergi cari rumah. Dengar cerita diorang sampai kena kejar anjing. Memang kitorang tak lost pun sebenarnya, cuma terlepas a few blocks, and kena naik turun bukit je. Huhuhuu..

Tempat kami tinggal dekat dengan Beotigogae Station (Line 3)..

With heavy begs, we just took a rest awhile. Apa lagi, menidurkan diri lah!

Insadong

Memulakan penjelajahan pada hari itu.. dari Happy Guest House..

We started the evening planning to go to palace. Tapi tak sampai pun palace, kitorang dah tersangkut kat Insadong. Best place and cute shop lots.

Orang Korea suka art, diorang lukis pada jubin, dan display kat dinding station dekat Insadong..

Insadong macam ada pesta hari tu..

Ada orang beli jam kat sini..

ada persembahan jalanan masa tu.. eh melentuk betul kepala dia..

Sebelum, Semasa dan Selepas.. anda faham tak apa maksud saya?

Dan banyak jual sourvenior! Tapi.. kitorang baru hari pertama sampai. Takkan dah nak habiskan duit beli sourvenior. So terpaksalah sabarkan diri. Tu pun, saya beli jugak dompet comel, untuk letak duit won. Uh uh uh.. Masa tu berjanji nak survey dan datang balik to this place!

comel kan? tapi macam comel sangat plak.. siap ada reben! mcm tak suit je.. uh uh uh..

Soeul N Tower

Lepas Insadong, kitorang pergi Soeul N Tower. Saya tak faham kenapa kena ada huruf N di situ?

sedang meneliti map bas.. anda ingat cerita saya pasal orang korea yang tetiba je muncul di sebelah bila kami tengah tengok map.. ehehe.. tapi kitorang tak tanya pun orang nih.. kesian dia tak berjaya menghulurkan pertolongan..

Soeul Tower dari tingkap bas..

nak pergi Soeul Tower pun kena mendaki tau.. sebab dia dekat Gunung Namsan. eh San = gunung. Gunung Namsan = Gunung Nam gunung?

Perkara pertama yang saya buat setelah habis mendaki Namsan.. amik gambar lantai entrance dia! uh uh uh.. penatnya!

Dalam area Soeul Tower ni, ada Teddy Bear Museum, Love Padlocks dan tatau lah apa lagi. Kitorang cuma pergi Teddy Bear Museum je. Korea and Teddy Bear ni saya rasa macam sinonim. Sebab cerita beruang ada include in their history. Tak silap saya, ada satu bear tu dapat jadi king kot. Iskh iskh iskh.. pelik betul!

Love Padlocks – Saya tak faham kenapa perlu wujud benda2 merepek macam ni? uh uh uh..

But this view is quite.. hmm.. breathtaking!

teddy bear tengah belajar..

teddy bear dalam majlis perkahwinan..

teddy bear tengah masak makan dan ntah apa2lah yang nak dibuatnya.. HAHA..😀

 I found a few pictures at the museum that I love so much. Rasa macam nak beli dan bawak balik letak dalam bilik. So simple.. yet so cute and nice. Ada tak jual kat mana-mana picture nih?

comelnya comelnya.. aaahhhh.. nak semua!!

saya suka suka suka picture tengah tu.. eh yang kanan tu jugak!!

Habis penjelajahan hari pertama.

Regards,
~Kim Yu Ha~