Good morning sunshine!!

~Psstt.. siapa?

Huh? Siapa apa?

~Siapa sunshine tu?

Kamulah..!

~Kamu tu siapa?

Kamulah, yang sedang membaca blog ni!

~Laa..

Haish.. jangan fikir yang bukan-bukan. Walaupun entri kali ini kelihatan lovey dovey, no no, I’m not in that stage yet. It’s just that, I find that today is lovely day. Why? Yaa.. there’re a few reason.. like..

  1. I’m on leave today. – wah.. tiap-tiap minggu amik cuti. Banyak ke cuti? Haruslah banyak!! Dah la last year carry forward pun banyak, then this month saja kelihatan kurang busy. Bulan-bulan sebelum tu asyik busy je. Dan kalau busy, maksudnya tak boleh cuti.
  2. Saya bangun awal. – ini pun agak menghairankan juga. Walaupun macam susah nak percaya, tapi percayalah jugak, I always pray that everyday I could woke up early and easily in the morning. Tapi tidaklah kan! Huhu. Setiap malam sebelum tidur, saya berazam untuk bangun awal esoknya, dan pergi kerja awal. I miss during the old time, where I woke up at.. like 5.30 am, so I could went to work early, just to avoid crowd in the train.
  3. I read Quran – ni pun ada confession nak buat. Rasanya macam dah lama gila tak baca Quran. It was like, I was so super duper busy that, I couldn’t find time to read, although I brought Quran during outstation. And then when I had time, I felt so tired, and now even I’m back home, I still can’t as there’s light problem in my room. Errkk.. it sound like I’m giving excuse. HAHA. Okay okay! my fault.. my fault!
  4. I’m having ice cream in the morning. As early as 7am. HAHA. I know, it sound weird. But I kinda like it!
  5. I read whether broadcast from iGoogle and it gonna rain today! Yeay..!!  In fact, it’s gonna be raining untuk beberapa hari ni. Eh. Kalau hujan.. macam mana nak buat outdoor? err..

Enough said. I had to do house chores, which actually room chores je pun, sebab saya malas. HAHA. Tak tak. Saya tak berkira. Cuma priority pada bilik. Lepas tu kena bersiap-siap pulak, sebab nanti ada technician nak datang tengokkan lampu kat rumah ni.

Until then.. daa..

Regards,

~Ha~