Saya terlupa nak mengucapkan Selamat Hari Lahir kepada diri sendiri.. dan membuat entri sempena kedatangan hari itu. Jadi terimalah lagu ini dari saya yg ditujukan kepada diri sendiri dan sesiapa saja..

Baiklah. Itu perkara 5 hari yang lepas. Tiada peristiwa yang menarik. Hari tersebut saya begitu sibuk dengan Pre-UAT di Temerloh. Sangat sibuk menguruskan hal-hal kerja sebab mahu cuti pada hujung minggu. Kalau kerja tak siap, harus lah kena bekerja pada weekend juga. Apa barang bekerja hujung minggu! HAHA. Ok, tak kelakar langsung. Kecik hati kami yang kena kerja hujung minggu ni. Maaf, takda niat pun nak kecikkan hati semua!!

Panggilan percuma yang Maxis bagi pun tak digunakan sepenuhnya. Hanya lagi setengah jam panggilan percuma tu akan berakhir, barulah saya dapat call mak saya. Itu pun, saya terus call sebaik sahaja saya sampai KL dan keluar dari kereta.

Impian

Sudah lama tak bercakap tentang impian. Sebab impian tu selalu disimpan baik-baik dalam lubuk hati. Tapi kadang-kadang, impian perlu juga dicoretkan di sini, supaya memjadi ingatan dan peringatan buat saya. Cakap banyak pun tak guna, mari kita senaraikan apa yang menjadi impian saya tahun ini.

1. Sebuah jam tangan – ia berupa sebuah jam tangan yang sesuai dipakai sewaktu pergi kerja. Ntah jenama apa dan rupa yang bagaimana, saya tak pernah terfikir lagi. Tapi saya pasti akan mendapatkan untuk diri saya.

2. Belajar bahasa Arab – ini impian sepanjang zaman, tapi tak pernah berkesempatan nak mencari kelas tersebut.

3. Masuk kelas tajwid/usrah/agama – okay, ini tak perlu dipertikai. Manusia sekarang banyak yang kena penyakit mental! Saya pun punya potensi yang besar untuk itu!

4. Baju Renang dan Kelas Renang – ini juga impian yang agak lama. Pernah belajar tapi separuh jalan. Cukup sekali pernah lemas dan telah diselamatkan ~eh.. kalau tak diselamatkan, tentulah saya tak menulis di sini.

5. Mr. Right – HAHA. No comment.

Kerja @ Temerloh

Bekerja dengan penuh kegigihan di sini. Minggu ini kami ada UAT. Short period project, sampai walaupun UAT boleh dikatakan hampir berjaya, kami berdoa ia tidak LIVE minggu depan. Too many works, too little time. Walaupun instinct mengatakan tak mungkin kami akan live seminggu selepas UAT ~ia memang sesuatu yang sangat rediculous!, tapi kami semua tetap nervouse menanti keputusannya esok.

It’s exciting actually to be a career woman. Oh my God. Did I used word woman?? HAHA. Common Ha, grow up! Love it or hate it, I am a woman. No matter how much I like to be called a girl.

Anyway, that’s not the point I am about to say. As much as it’s exciting, a career woman usually bring a ‘case’ of package. A case of variety things that you have to accept, either you like it or not. For example, I love doing my job, love the money, love traveling around, love meeting people and many more. But I hate when this job always steal my time. Time is my issues right now, as I have limited time to spend with family, friends, hobbies, and the most important thing, myself. I have to divide time very carefully so that, everybody get my time equally. Another thing I hate about my job is when I’m being mean to people, especially to people who doing crap job.

They called me ‘Ha yang Garang!’. HAHA

So, I have mission tommorrow! I’m about to try to be the kind and polite girl in the office. And will see what are their responses.šŸ˜‰ I’m really excied about that. And nervouse too, because ussually I can’t stand too long to be too polite. HAHA.šŸ˜€

Regards,

~Ha~