HAHA. Entry di atas tak ada kena mengena dengan jalan cerita di bawah. Tu cuma tajuk entry yang sedikit meroyan.. kah kah kah ~hei.. tak kelakar lah. Diam sekarang!

Baiklah.. banyak yang ingin di ceritakan. Mari kita mula sekarang..

XPDC Gunung Datuk

Ia berupa suatu trip yang gila!

Tanpa tidur malam, kami gerak dari RnR Seremban Hari Ahad pukul 3 pagi. Padahal saya baru saja sampai dari Temerloh petang Sabtu tu, dan pagi tu kami bekerja dengan jayanya. Bila berkumpul, barulah saya tahu ramai rupanya rombongan Cik Kiah ni, yang terdiri dari ramai manusia-manusia yang tak dikenali. Uh uh uh.. apakah?? Tapi tak boleh nak salahkan sesiapa, sebab trip ni memang open pada semua dan boleh bawak orang lain juga.

Jadi, ber-konvoi-lah kami 4 kereta dari RnR tersebut, dengan kereta kami sebagai lead. Rupanya sangat penat eh jadi leader konvoi ni. Banyak kali kami ter-lost kereta2 di belakang, dan pernah sekali kami pulak yang tertinggal kat belakang. Itulah akibat kalau tak kenal kereta yang follow. Tu pun diorang bleh tuduh plak kitorang bawak 140km/jam. Aje gila. Rasanya, paling tinggi kitorang henjut pun 120 je. Uh uh uh.. tak paham konsep laju diorang nih!

Dan memandu di Rembau pada waktu malam juga haruslah berhati-hati. Bukan makhluk putih terbang-terbang yang anda harus risau kan, sebaliknya berhati-hati dengan makhluk berkaki 4 yang melintas jalan raya. Apakah kerbau2 nih, memalam buat jalan raya macam taman permainan plak. Itu pun dah selamat satu kerbau tu kena langgar dengan Waja dalam konvoi kitorang. Nasib baik menurut pemandu cuma kena sipi-sipi. Uh uh uh..

Bila sampai, kami terus panjat gunung tanpa berlengah-lengah. 4.30 pagi panjat, 6.30 sampai atas. Dan seperti biasa, saya paling last dan yang terpenat. Dengan lampu suluh takdenya, harap lampu hp si Pae. Dah mula cuak sebenarnya, nampak gaya macam akan jalan sorang2 nih. Huii.. jangan buat pasal weh, berjalan sorang2 memalam buat kat dalam hutan. Nasib baiklah tetiba Jaiz sudi menunggu. Dan Uruq juga. Jasa korang di kenang.

Sampai, solat Subuh dan start sesi bergambar. Jadi tengoklah ye.. HEHE.

 

suria di balik awan..

pagi yang tenang dan nyaman..

tapi atas puncak ni, dah tak berapa nak tenang dah.. (yg tu tgh nak berposing tuh!)

kalau ini pose biasa atas gunung..

anda rasa gambar ni masih biasa tak??

Selemat Hari Raya.. bleh buat poskad raya la nanti nih!

dan juga sesi gambar via feratta.. (kesian btul aku tgk diorang nih!)

 

tak dilupakan.. aksi mereka yang 'ada' camera..

Kita akhiri gambar-gambar kita dengan pemandangan Gunung Datuk bila dah pukul 8 pagi..

aku suka gambar nih!

 

Room Renovation

Cat bilik, checked!

Pasang almari, checked!

Pasang katil, checked!

Pasang langsir, checked!

Kemas baju dan simpan dalam almari, belum!

Pasang almari laci, belum!

Kemas bilik, belum!

Beli perhiasan, dah sah la belum jugak!

Kesimpulannya, baru 50% siap. Tulah, sibuk sangat dok panjat gunung dan bergelandangan kat umah orang, projek bilik terbiar takda perhatian. Nak janji-janji nak buat bila pun malas rasanya. Sekarang ni, konsepnya, ada masa, terus je buat. Takyah plan-plan bagai. Payah!

 

Itu jelah. Lain kali kita update lagi!

~by the way, tajuk entry ni muncul adalah sebab aku tensen aku dah gemuk! Dan kulit aku dah tak halus mulus dan gebu macam dulu. HAHA. Aku memang bengong. Sekian.

Regards,

~Ha~

 

 

HAHA. Entry di atas tak ada kena mengena dengan jalan cerita di bawah. Tu cuma tajuk entry yang sedikit meroyan.. kah kah kah ~hei.. tak kelakar lah. Diam sekarang!

Baiklah.. banyak yang ingin di ceritakan. Mari kita mula sekarang..

XPDC Gunung Datuk

Ia berupa suatu trip yang gila!

Tanpa tidur malam, kami gerak dari RnR Seremban pukul 3 pagi. Padahal saya baru saja sampai dari Temerloh petang tu, dan pagi tu kami bekerja dengan jayanya. Bila berkumpul, barulah saya tahu ramai rupanya rombongan Cik Kiah ni, yang terdiri dari ramai manusia-manusia yang tak dikenali. Uh uh uh.. apakah?? Tapi tak boleh nak salahkan sesiapa, sebab trip ni memang open pada semua dan boleh bawak orang lain juga.

Jadi, ber-konvoi-lah kami 4 kereta dari RnR tersebut, dengan kereta kami sebagai lead. Rupanya sangat penat eh jadi leader konvoi ni. Banyak kali kami ter-lost kereta2 di belakang, dan pernah sekali kami pulak yang tertinggal kat belakang. Itulah akibat kalau tak kenal kereta yang follow. Tu pun dioran bleh tuduh plak kitorang bawak 140km/jam. Aje gila. Rasanya, paling tinggi kitorang henjut pun 120 je. Uh uh uh.. tak paham konsep laju diorang nih!

Dan memandu di Rembau pada waktu malam juga haruslah berhati-hati. Bukan makhluk putih terbang-terbang yang anda harus risau kan, sebaliknya makhluk berkaki 4 yang melintas jalan raya. Apakah kerbau2 nih, memalam buat jalan raya macam taman permainan plak. Itu pun dah selamat satu kerbau tu kena langgar dengan Waja dalam konvoi kitorang. Nasib baik menurut pemandu cuma kena sipi-sipi. Uh uh uh..

Bila sampai, kami terus panjat gunung tanpa berlengah-lengah. 4.30 pagi panjat, 6.30 sampai atas. Dan seperti biasa, saya paling last dan yang terpenat. Dengan lampu suluh takdenya, harap lampu hp si Pae. Dah mula cuak sebenarnya, nampak gaya macam akan jalan sorang2 nih. Huii.. jangan buat pasal weh, berjalan sorang2 memalam buat kat dalam hutan. Nasib baiklah tetiba Jaiz sudi menunggu. Dan Uruq juga. Jasa korang di kenang.

Sampai, solat Subuh dan start sesi bergambar. Jadi tengoklah ye.. HEHE.


suria di balik awan..


pagi yang tenang dan nyaman..


tapi atas puncak ni, dah tak berapa nak tenang dah.. (yg tu tgh nak berposing tuh!)


kalau ini pose biasa atas gunung..


anda rasa gambar ni masih biasa tak??


dan juga sesi gambar via feratta.. (kesian btul aku tgk diorang nih!)


tak dilupakan.. aksi mereka yang 'ada' camera..

Kita akhiri gambar-gambar kita dengan pemandangan Gunung Datuk bila dah pukul 8 pagi..


aku suka gambar nih!

 

Room Renovation

Cat bilik, checked!

Pasang almari, checked!

Pasang katil, checked!

Pasang langsir, checked!

Kemas baju dan simpan dalam almari, belum!

Pasang almari laci, belum!

Kemas bilik, belum!

Beli perhiasan, dah sah la belum jugak!

Kesimpulannya, baru 50% siap. Tulah, sibuk sangat dok panjat gunung dan bergelandangan kat umah orang, projek bilik terbiar takda perhatian. Nak janji-janji nak buat bila pun malas rasanya. Sekarang ni, konsepnya, ada masa, terus je buat. Takyah plan-plan bagai. Payah!

 

Itu jelah. Lain kali kita update lagi! ~by the way, tajuk entry ni muncul adalah sebab aku tensen aku dah gemuk! Dan kulit aku dah tak halus mulus dan gebu macam dulu. HAHA. Aku memang bengong. Sekian.

Regards,

~Ha~