Tags

Walaupun berasa sangat malas, tetapi harus memaksa juga diri ini menyiapkan entry Ausie. HAHA. Sangat gigih! Kalaulah saya gigih macam ni jugak sewaktu bekerja, tentu bos saya gembira tepuk tangan dan tepuk bahu. Hep.. mane boleh tepuk bahu, kita bukan muhrim!😛

Continue from part 3

Balik dari berjalan-jalan di sekitar Sydney (Sydney Opera House and Sydney Harbour to be exact), kami pun menidurkan diri dengan jayanya. Kalau malam sebelumnya macam susah nak tidur, malam ni saya sudah serasi dengan rumah tu, dan sekejapan saja sudah lena dibuai mimpi.🙂

The next morning, our tourist guide had been changed to somebody else. No more Fateen and Athira. Bye bye. Gonna miss you! Eceh! Setelah makan nasi dan gulai ayam (pelu di highlight sbb sgt susah mendapatkan nasi di sini) sebagai sarapan, kami pun berangkat meninggalkan apartment Fateen, Athira dan kawan-kawan, pergi ke Featherdale Wild Life, dan takda kembali dan melihat lagi ke apartment tersebut selepas itu. Sob sob sob..😦

This time, our tourist guide was.. alamak! cemaner aku bleh terlupa plak nama budak ni. Jap jap.. tengah fikir apakah nama budak ni. Aiseh, tak bleh ingat la. Nanti kemudian kalo ingat saya tulis. She is medical student. Quite serious person. Kadang-kadang macam having difficulties to understand what we’re trying to say. Erk. Atau kami ni bercakap dalam bahasa yang terlalu kl atau mungkin bahasa alien?? HEH. Tapi Fateen & Athira macam okay je. Mungkin kami terlalu gila kot, untuk menyamai keseriusan dia. HAHA. It’s okay. Budak ni memang baik.

Actually, the first plan was to visit Blue Mountain. But because of this girl had to drive alone, and she live quite far from Sydney, and it’s kind of tiring if she drive rom Sydney – to Blue Mountain – Sydney again –  then back to Liverpool, so she changed the plan, instead we visited Featherdale. Ah? She live in Livrpool? Yup, betul.. she live in Liverpool. Tapi bukan Liverpool kat England sana tu. Ini Liverpool kat Australia. HAHA. Macam pelik2 kan, ada dua tempat yang pakai nama yang sama? Eh mana pelik, kat Malaysia pun banyak je..

So we visited the the Wild Life. Maka tercapai lah hasrat mahu melihat kanggaroo and koala secara dekat. Dan juga melihat binatang yang tak ada dalam wish list. Macam wallaby dan ape tah lagi. I even gave the kanggaroo ete on my hand. Tapi takda la bagi koala makan juga. Koala tu kalau tengok dekat patung, sangatlah comel. Tapi bila tengok LIVE, macam indah kabar dari rupa. HAHA. Kesian koala mendapat kejian dari saya. Tak, cuma taklah comel sangat. Then asyik mahu tidur saja. Then tak boleh hug-hug, takut terkejut ataupun memegang manusia dengan kadar yang dipanggil mencengkam. Habis rosak baju dan tudung nanti!

Baiklah. Sila lihat gambar.


HEH.. tengok kanggaroo tu mkn dgn nikmatnya..

binatang apakah ini.. mcm bab1 je.. tp bkn sbnrnya..

kan dah ckp.. tidur je kerjanya..

tazmania.. mcm tgh frust menonggeng..

bg mkn kambing biri2 pulak..

lepas tu.. kambing pulak..

dan kemudian ayam pulak..

last2.. semua pun dah tak lalu nak makan.. HAHA.

Dan kemudian, kami berkelah di luar park tu. Maklumlah.. duduk di sini tak boleh makan di sebarangan cafe. Terpaksalah bawa bekal sendiri.

Habis berjalan di Wild Life, kami pulang ke rumah Faiz. Before that, we went to Paddy’s Market again. Susah mempunyai ramai kawan dan family. Asyik teringat orang tu orang ni je. Lepas pegi Paddy’s, we went to Easyway to bought pearl milk tea. Macam sedap jugak benda alah ni. Saya pernah minum benda ni dulu. First time was on the way to Mount Kinabalu. Itu dia, sampai ke Sabah baru dapat rasa benda ni. Rasanya, kat KL pun ada. Pernah nampak tapi tak ingat kat mana. Mid Valley kot. *Eh, rasa macam nak cari la perl milk tea ni esok! HAHA. Tiba-tiba..

tak amik pulak gambar easyway milk tea nih..

Lepak-lepas rumah Faiz until lewat petang. After dinner, we went to another Faiz’s friend to have a sleep there. Tak tak. This is not friends yang nama Athira or Fateen or our second tourist guide tu. Ni kawan yang lain. HAHA. Nampak tak, baru beberapa hari kami di Sydney, kami dah berjaya menyusahkan orang-orang di sekeliling Faiz. Bayangkan kalau kami sebulan di sana. Jadi saya berazam akan membalas jasa mereka. Athira n Fateen, bila turun KL nanti, call kitorang. Kitorang akan jadi tourist guide anda pula! HAHA. Dan kepada yang lain-lain juga!

Ntah kenapa, rumah kawan Faiz yang ini terasa sangat sejuk! Hampir-hampir kami mati kesejukan. HUHU. Esoknya, kami pergi ke Bondi Beach. Mandi-mandi skit, sebab air dia sangat sejuk. okay, tengok gambar jelah!

the beach

kat sini tempat mandi untuk perempuan..

*Sepatutnya ada banyak gambar nak di kongsi, tapi ntah kenapa blog ni seakan taknak terima gambar dari camera hp aku. Dia nak terima dari camera Pae saja. Whatever lah!

Sebelum balik, kami singgah makan dengan kedai tomyam. Faiz belanja. Pelu highlight, sbb orang belanja. HAHA. terima kasih daun keladi! Tapi beserta pesanan juga, balik nanti kena pura-pura macam tak makan lagi, sebab mak dia dah masak lunch. HAHA. Maka tengahari tu, kitorang makan sampai 2 kali. Nasib baik mak dia memang masak sedap-sedap. Jadi ia tiadalah lagi menjadi paksa rela, sebaliknya sangat rela. HAHA.

on the way nak pegi kedai makan tomyam. Eh.. sepatutnya gambar ini menunjukkan kedai mkn tersebut.. tp erk, mane??

Around 4, we arrived at Sydney Domestic Airport, and heading to Gold Coast. Sampai Gold Coast sudah gelap, hujan dan sangat sejuk. From Gold Coast, we took the train and heading Brisbane pulak. Macam berpusing-pusing saja lah journey kitorang. But the positive side is, we became so familiar with train schedule, dan the knowledge sangat berguna pada hari-hari mendatang di Brisbane. HEHE.

Until then.. see ya!

Regards,

~Ha~