Tags

Saya dah sampai Sydney!

I’m having fun here! Saya rasa macam nak buat video blog je, tapi mesti tak boleh dengan wordpress ni. Saya nak upload lagu pun tak boleh, inikan pulak nak upload video. Tapi serious memang banyak video saya buat kat Sydney nih.

Baru 2 hari sampai Ausie, macam-macam benda yang saya jangka tak jadi, dan benda yang saya tak jangka pulak yang jadi. Ada yang best, ada yang kurang best.

Contohnya macam semalam. Saya baru realize yang saya salah plan our journey. So end up kitorang buang masa satu hari untuk perjalanan yang boleh sampai dalam setengah hari je. Uhuh. First, kitorang baru tahu yang rupanya Melbourne tu lagi dekat dengan Sydney berbanding dengan Gold Coast. Second, saya tersalah beli tiket ke Sydney. Sepatutnya, saya beli je tiket dari Gold Coast ke Sydney sebab dari KL, saya mendarat kat Gold Coast. But instead, saya pegi beli tiket dari Brisbane ke Sydney. Dah buang masa dan duit nak berjalan ke Brisbane pulak. Dah la tiket Brisbane-Sydney tu sikit je, compare tu Gold Coast-Sydney.

Contoh lain, saya tak sangka kastam kat Gold Coast macam tak strict langsung. Saya punya la takut dan pikir macam-macam, but end up, ubat insulin yang saya bawak pun dia tak check. Alhamdulillah

Lagi satu contoh, saya tak sangka akan pergi melawat China Town kat Sydney nih. Chinese & China Town tu memanglah boleh jumpa kat mana-mana, tapi visit China Town?? Macam “ehh.. kat KL pun boleh jumpa, buat apa pergi sampai Sydney nak visit China Town je!” But then, I was more surprise that I really enjoy visiting the place. Woaahh..

It’s time to go. I need a rest. Nanti-nantilah cerita pasal journey nih. Until then, see you next time!

 

 

mangsa masih lagi kekeliruan..

 

Regards,

~Ha~