Tags

, , , ,

Erm.. asyik cerita pasal kawan-kawan, saya lupa nak cerita pasal trip ke Makassar dulu kan? Lagipun, saya dah upload picture kat fb, lagilah saya rasa macam tak perlu nak cerita-ceriti pasal trip tu. Tapi kemudiannya, saya teringatkan Mami, dia kan mana ada fb, tentu dia tak dapat tengok gambar-gambar tu. Jadi saya rasa, ceritalah sedikit, for the sake of Mami, and friends who don’t have my fb.

First Day

We departed at 1605 or 4.05pm at LCCT and arrived at Hasanuddin International Airport at 1930 or 7.30pm. Makassar‘s time same like Malaysia’s time, except their morning is a little bit earlier than us. So their Subuh will be at 5am and Maghrib will be around 6.20pm *same like Sabah I guess.

That was second time I met Faiz’s husband, and first time has been introduced to him. Actually before this, there were several time Faiz planned to introduce us, like during the engagement, or before the kenduri etc. But what can I say, I’m a super busy human being! Anyway, her husband’s name is Anshar.

From airport, we went to Anshar’s house, to meet the family. Then we went to Anshar’s uncle’s house, where we stayed there during the 4-day visit.

The word learn today:

Sabuk Pengaman = seat belt

Bandara = airport

Kartu = kad

Karcis = receipt

Kasir = cashier

Day 2

morning in Losari

morning in Losari

We woke up at 5 in the morning, because Subuh is early there. Around 5.30, it’s already bright! I was scared if it was already syuruk. Around 6, we went to Pantai Losari, for morning walk and having breakfast there. Then we went to Tanjung Bunga for another walk along the beach. Along the journey to Tanjung Bunga, we met fisherman’s house, which quite famous to the tourist who came here.

couple in Dermaga Losari

couple in Dermaga Pantai Losari

Pantai Tanjung Bunga

Pantai Tanjung Bunga

After a walk at Tanjung Bunga, we went to the Mall (already forgot the name). But sadly, the mall still close because it’s only open at 10am. So we went to Fort Rotterdam, the historical place. The building is just like historical building in Malacca, causing by the same colonist came to those places.

At Fort Rotterdam, shoot macam Ayat-Ayat Cinta kan?

At Fort Rotterdam, shoot macam Ayat-Ayat Cinta kan?

I love history, but only if it is translated in Malay. Hard for me to understand historical words in English. So end up, the 2 hours visited the places became place for me to shoot the picture. Kind of interesting place though! And lucky Anshar and his brother, Pak Saad explained the history to us.

drinking coconut

drinking coconut

After that, we went for drinking Coconut water near the Fort Rotterdam. The coconut is full with water, so it’s kind of hard to finish up the water, in order to eat the coconut. Most of us threw the water, but not for me and a few of us. Everybody already full with water, when suddenly Anshar said we are going to take lunch after that (O_o). So, we decided to have some walk to Money Changer first. At Money Changer, Pae, Adah (Faiz’s sister), Anshar and me having jamuan raya (what? how come we were going to have lunch if we keep eating). I eat a few traditional food, and Tenteng is the one I love most. It’s peanuts cooked with brown sugar and I don’t know what else in the food. Tapi sangat suka sampai cari untuk dibawa pulang.

Kenapa asyik tulis dalam bahasa Inggeris je nih? Ok, lepas makan tengahari di rumah Pak Saad dan Mbak Lia, lepak sekejap di rumah sekejap, then petang tu golongan muda dan yang bujang-bujang pula keluar bersosial.😉 So we went to somebody’s birthday party at KFC, shopping toiletries at the shop near the KFC, shopping a few things for souvenir and eating Pisang Ape or banana press. Kami makan semua perisa yang ada, from regular (with kelapa and gula merah), to keju, coklat and durian. Very nice!! Pisang tu dibakar, press some more, sebelum diletak perisa di atasnya.

eating pisang epe with the single

eating pisang epe with the single

Malam, went to Pantai Losari again for having bakso for dinner. Saya makan bakso ikan, sebab saya tak suka makan daging. Lepas tu jalan-jalan di Jeti Pantai Losari. Malam tu ada acara/event dan juga concert di jeti. Saya sangat takut sebenarnya, sebab saya tak suka pergi tempat yang ramai orang, dan diberitahu supaya menjaga beg dan tas tangan, takut di ragut. Saya yang pernah ada pengalaman kehilangan hp ni, terus simpan dalam beg baik-baik, jadi tak ada gambar di dermaga Pantai Losari untuk malam itu!

Jumpa seorang budak yang sangat pandai, sepupu Anshar, bersekolah di sekolah Unggul *like smart school. Ditanya macam-macam sampai kami jadi cemas bila jumpa budak tu lagi.

Word Learn Today:

handuk = towel/tuala

celana = trousers/seluar

Day 3

waterfall at Bantimurung

waterfall at Bantimurung

Bantimurung waterfall from top

Bantimurung waterfall from top

Pergi berkelah Bantimurung, National Park, 3 -4jam perjalanan. Got water fall, taman rama-rama, a lot of monkey *tapi tak nampak pun, lucky us!, Dream Cave (Gua Mimpi) and ada flying fox. Tapi hanya berjaya masuk gua mimpi dan ambil gambar saja sebab spend too many time at Gua Mimpi. Bila balik dari gua, selautan manusia tengah mandi, jadi terus takde mood nak mandi dan main air.

Pulang, singgah di rumah Pak Saad and Mbak Lia’s second house. Lepak-lepak, having 2nd time lunch, and play Super Mario Brothers. Oh sungguh lama dah tak main game itu, seingatnya dari masa diploma dulu. Tapi saya tak main, tengok je. Malu la kan.. saya kalau suka, nampak sangat excited (-_-!!).

Malam, shopping souvenir tapi saya tak beli apa-apa pun. Kedai banyak tutup, dan rasa takde mood nak ber-shopping.

Word Learn Today:

kanker = cancer

kayak = seperti/macam/like

Day 4

muka dah jatuh miskin, tapi sangat gembira!

muka dah jatuh miskin, tapi sangat gembira!

Shopping Day, dan kali ni memang sungguh-sungguh! Akhirnya sekejap je dah jatuh miskin. Saya memang dah target a few thing, antaranya blouse muslimah di sini sebab:

1. Sangat murah

2. Sangat cantik

3. Menepati citarasa saya, iaitu labuh dan tak seksi.

Tapi, size orang sana kecil2, jadi saya yang biasa pakai saiz L atau XL (kadang-kadang M pun muat), terpaksa cari XXL atau size paling besar kalau nak beli!

Kemudian beli beberapa helai t-shirt untuk housemate dan saya *Oh, sangat suka kumpul t-shirt. Dan beli sutera makassar untuk diri sendiri, dan beberapa helai kain pelekat, untuk tak tahu pada siapa lagi *sampai sekarang ade beberapa helai lagi kain pelekat di rumah, tak tahu nak bagi siapa, key-chin for officemate, dan beli beberapa botol Lulur mandi, juga tak tahu nak bagi siapa lagi. *Jangan bimbang, bila balik kampung, mesti habis punya. Silap-silap, tak cukup pulak.

Masa ni, barulah kami tahu, Upin Ipin sangat popular di Indonesia. When the sale person know we came from Malaysia, they kepp saying “betul, betul, betul!” and calling me Kak Ros (-_-!!). They also asked, “what is Opah mean? “

esputar's stall

esputar's stall

Lepas membeli-belah, kami makan esputar, ice-cream that originaly from Indonesia. It’s like ABC (Air Batu Campur) or Ais Kacang, where a lot of thing inside (kacang, nangka, agar-agar, jagung etc etc) but without the ice, and 3 scoop ice-cream on the top of that. It’s coconut-milk flavour *did I tell you it’s originaly from Indonesia?

esputar

esputar - Indonesia's ice-cream

Then balik rumah Anshar, having lunch! It’s seafood again. Waiting till 4pm, bergerak ke bandara.

In the bandara, still did last minute shopping *tapi most of us already broke totally! Having picture, then go home! Departed in 7.55pm (but half an hour late) and arrived at 12 am.

When I arrived in Malaysia, I still have 84,300 rupiah in my wallet. *planned to keep it, so got sentimental value!

duit yg tinggal - lagi 500 rupiah jumpa masa basuh baju

duit yg tinggal - lagi 500 rupiah jumpa masa basuh baju

********************

Wanna tell you, I’ve got car licene finally!! Yey to me! (^_^) After 2 years * what a long way to go, finally got one. Twice in hill, because I already got nervous for coming late for the test *salah cikgu saya, dia amik saya lambat. Katanya sakit perut!. Nearly got fail on road because engine broke down twice, but then I passed!!

Ok tu je, excited sikit, caused dah boring jawab soalan orang bila nak amik lesen kereta!!

********************

Happy birthday Junn! Today is Junn’s birthday. Takde hadiah! Ehehee.. *ko pun bukan pernah kasik aku hadiah!

regards,

~Ha~