Tags

, , , ,

While I was surfing the net this morning (actually, I’m reading blogs.. eheheee.. :D), I found the word Super Saiya.. and one picture come out in my mind. So I want to publish it here.

supersaiya

Super Saiya in action

It has been told that this people๐Ÿ˜‰ trying to be super saiya at early in the morning at Tasik Putrajaya, witness by Abg Koff, Kak Ila, Hafiz (their son), Fazlon and her husband. The main activity was to take wedding picture of Fazlon and her husband, but suddenly this Super Saiya coming to make a show. What a suprise!!

*************************

Sudah masuk hari ke-5 kita berpuasa. Ibadah di bulan Ramadhan bermula dengan perlahan, mungkin kerana bermula pada hari Sabtu, maka separuh hari dihabiskan dengan menidurkan diri. Huhuhu.. Terawih juga cuma 8 rakaat sahaja. Malam Ahad lagi teruk, langsung tak buat terawih, dengan alasan ada orang datang rumah.

Tapi untung juga Ramadhan bermula pada hari cuti, jadi badan saya tidak mengalami kejutan budaya! Lewat beberapa tahun ini, saya sering mengalami gastrik pada hari-hari awal Ramadhan, tahun ini pertama kali gastrik tak berkunjung ke perut saya. Ehehe..๐Ÿ˜€

Saya berazam nak menjalani ibadah kali ini dengan jayanya! Jadi mari buat checklist:

  • Terawih – dah tinggal satu malam..
  • TV – masih tengok.. tapi dah kurang skit..
  • Tidur – Banyak tidur.. asyik tidur je kejenya..
  • Dhuha – baru hari ni buat..
  • Mengumpat – Rasanya dah terbabas semalam, sebab jumpa dengan Support kat clinic, so update2 la story skit. Pastu hari ni pun terbabas gak rasanya pagi tadi, update2 plak dengan budak office.
  • Masjid – tak pergi lagi, semua terawih buat sendiri.
  • Makan – erm.. mula-mula tu diet lari skit, makan ikut suka hati. Maklumla, hari pertama pergi rumah Maklang, pastu pergi tidur rumah Pae pulak. Tapi semalam, nampaknya dah terkawal dah. So Syawal ni, ramping lah badan saya.. ahahaha..๐Ÿ˜€ ooppsss.. dah salah niat ni. Astaghfirullah..

Oklah.. itu saja checklist yang terlintas di fikiran saya!

~SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK~

Mari Berbuka Dengan Kurma..

Mari Berbuka Dengan Kurma..

*************************

Lagi 7 hari kita nak menyambut Merdeka. Buat pertama kalinya, rumah saya mengibarkan bendera. Mungkin kawan saya yang berkerja di DBP itu yang bawa pulang. Kemudian saya pun terfikir, selain dari menghadiri apa-apa acara berkenaan dengan merdeka, dan berasa insaf atas usaha untuk negara kita merdeka, apa sebenarnya makna kemerdekaan kepada saya.

Saya sebenarnya keliru, apa yang patut saya buat untuk menunjukkan kesetiaan saya kepada negara? Bukan cara saya menyambut merdeka di konsert-konsert atau pesta-pesta, apa lagi kalau acaranya di waktu malam. Bagaimana cara rakyat Malaysia patut menyambut kemerdekaan?

Fikir-fikirkan.. dan Selamat Beramal!

~SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN KE-52~

Tunku Abdul Rahaman in action..

Tunku Abdul Rahaman in action..